Soorten beveiligingscamera’s, welke past bij jou?

Heb je kostbare bezittingen en wil u deze liever niet kwijt, dan kan ieder mens dat begrijpen. Helaas is het niet altijd gegarandeerd dat deze spullen niet van je gestolen kunnen worden. Daarom is het handig om te investeren is een bewakingscamera, of meerdere bewakingscamera’s. Naast het aanschaffen van beveiligingscamera’s is het ook altijd verstandig om een verzekering af te sluiten voor je waardevolle spullen. Nu zijn er veel verschillende soorten beveiligingscamera’s op de markt en kan het al snel verwarrend worden welke je het beste kunt aanschaffen. Hieronder een aantal verschillende soorten camera’s met uitleg erbij, zo wordt de keuze ietsjes makkelijker voor je gemaakt.

Een binnen of buiten bewakingscamera

De werking van binnen en buitencamera’s is eigenlijk hetzelfde. Het verschil zit het hem in de behuizing. De behuizing van een buitencamera is een stuk sterker en ook waterdicht. Dit is dan ook terug te zien in het prijskaartje. De buitencamera’s zijn een stuk prijziger dan binnencamera’s. Toch is het handig om zowel binnen als buiten camera's te installeren. Wie weet heeft de dader buiten nog niet zijn/haar masker opgedaan en kunnen die beelden leiden tot de arrestatie van de dader. 

Draadloos of niet draadloos

Ook zijn er verschillen tussen draadloze en niet draadloze camera’s. De draadloze camera’s werken eigenlijk altijd via de wifi. Een draadloze camera heeft een aantal voordelen ten opzichte van een niet draadloze camera, maar een camera met een snoer kan ook zo zijn voordelen hebben. Zo loopt u niet het risico dat er geen beelden worden gemaakt wanneer er een storing is bij je wifi. Wel kun je met een draadloze camera de beelden op je telefoon van een afstand bekijken. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. 

Een camera met of zonder nachtzicht

De meeste overvallen worden in de nacht gepleegd, dit komt doordat de dader zich dan geruster voelt en denkt dat hij/zij minder snel geïdentificeerd kan worden. Dit is dan ook de reden om te investeren in een kwalitatief hoge beveiligings camera met nachtzicht. Nu zijn er digitale en analoge camera’s te koop, je kunt het beste gaan voor een 100% digitale camera. Ook camera’s met analoge componenten erin zijn van maarliefst 4 keer minder goede kwaliteit dan een camera met alleen digitale componenten erin. Het kan wel veel schelen in prijs, maar wat heb je uiteindelijk aan een camera die beelden levert die niet goed genoeg zijn voor een identificatie van de dader: niets dus. De digitale camera’s hebben zowel overdag als in de nacht veel beter zicht ten opzichte van analoge camera’s.