Trek de kleren aan die echt bij je passen

Wat je aan kleren aantrekt, moet bij je passen. Anders voel je je ellendig en straal je dat uit. Ben je een hippie-type? Dan kies je natuurlijk voor mooie, frisse kleuren en fijne stoffen. Ben je meer van de emo, dan ga je zo veel mogelijk voor zwart, grijs en donkerbruin of -blauw. Weet je niet wat voor type jij bent, dan zul je goed moeten kijken naar wat bij jou past. De kleding van Philipp Plein bijvoorbeeld. Complete hordes beroemde mensen lopen er in, mannen en vrouwen, maar het moet wel “je ding” zijn. Prints op shirts en steentjes op broeken, kekke sneakers en stoere riemen, het is en blijft belangrijk dat jij je op je gemak voelt in wat je draagt.

Ben je wel een bepaald type?

Ik niet. Ik word de ene dag heel gelukkig van gekleurde bloemetjes en de andere dag van mijn zwarte trui. De ene dag draag ik graag iets dat strak om mijn lijf zit, de andere dag heb ik echt genoeg aan een baggy jeans met een sweater. En zo zal het bij meer mensen gaan. Kies dus niet je complete garderobe uit de collectie van één enkele designer. Want dan heb je je kast vol en toch soms niks om aan te trekken.
Philipp Plein

Voel je vrij om eens iets anders te proberen

Maak bijzondere combinaties van kledingstukken en accessoires. Combinaties waar een ander misschien niet op komt of aan denkt. Door de verschillende kledingstijlen te combineren heb je altijd iets unieks aan. Nogmaals: als jij je er maar prettig in voelt. Natuurlijk kun je rekening houden met de gelegenheid en soms ontkom je er niet aan dat je volledig opgedirkt ergens naartoe moet. Maar denk dan aan wat je thuis in de kast hebt hangen en liggen en kleed je om zodra je weer thuis bent.

De geijkte gelegenheden waarbij je je aan de voorschriften moet houden

Kerst is voor veel mensen nog steeds de ultieme gelegenheid om eens flink uit te pakken op het gebied van luxe kleding. Maar is het niet hartstikke zonde als je die kleding verder nooit meer zult dragen? Kies daarom, ook voor de kerst en andere bijzondere gelegenheden, kleding die je bijvoorbeeld goed kunt combineren met je normale stijl. Kijk er bij het aanschaffen van een chique jurk bijvoorbeeld goed naar of deze te combineren valt met een spijkerjasje en stoere sneakers. Je zult het jurkje dan vaker dragen dan alleen op chique gelegenheden.