Vegetarisch eten van de keramische bbq

Bij bbq-en denk je al gauw aan hamburgers, saté, hotdogs, braadstukken en vis. Toch kun je ook prima vegetarisch eten van de bbq. Zeker wanneer je een keramische bbq gebruikt. De keramische bbq blijft namelijk beter op temperatuur dan een gewone en daardoor kun je beter vegetarisch koken, bakken en braden. Op internet en in speciale kookboeken kun je heel veel lekkere recepten vinden voor vegetarische maaltijden van de keramische bbq. Zo blijft het een leuke bezigheid, zonder dat het saai wordt. Want daar vergissen mensen zich wel in. Vegetarisch koken en eten hoeft, zeker met behulp van een keramische bbq niet saai te zijn.

Standaard vegetarische gerechten nèt wat anders van de keramische bbq

Bij vegetarische gerechten denk je al gauw aan tofu en soja. Saai en smakeloos. Toch kun je ook van vegetarische (bij)gerechten genieten als je geen vegetariër bent. Wat denk je van gepofte aardappel? Met een knoflooksaus van gepofte knoflook. Héérlijk en absoluut niet saai te noemen. Ook kun je heerlijke maiskolven bereiden, gewoon op het rooster van de keramische bbq of natuurlijk in de gietijzeren pan. En wat denk je van spiesjes met verschillende groenten er aan? Heerlijk en gezond. Zeker als je ook het sausje dat je erbij eet zelf maakt op basis van yoghurt in plaats van mayonaise.

En vegaburger van de keramische bbq

Als je toch iets van een burger wilt bakken op de keramische bbq, maar je vegetarisch wilt blijven eten, dan kun je kiezen voor een vegaburger. Deze zijn gemakkelijk te koop, bijvoorbeeld in het koelvak van de supermarkt of bij de Vegetarische Slager. Maar je vindt online ook prima recepten die niet al te moeilijk zijn. Zo geniet je in een mum van tijd van een vleesloze burger. Je vrienden zullen jaloers zijn op jouw burger met champignons in plaats van vlees. Helemaal wanneer je ‘m belegd met heerlijke geroosterde paprika en tomaten.
Keramische bbq

Een keramische bbq is ook nog eens mooi

Het oog wil ook wat hé. Zelfs als deze keramische bbq niet gestookt wordt is het een prachtig object voor in je tuin. De bbq is verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Zo vind je altijd de bbq die in jouw perfecte plaatje past. Met een bij te bestellen regenhoes kun je de bbq het hele jaar door gewoon buiten laten staan. En dat is ideaal. Het ding is namelijk loeizwaar, die zet je niet zomaar even in de schuur.